Työttömyysaste nousee hälyttävästi

Sunnuntai 8.2.2015


Yleisen työttömyyskassan eli ns. Loimaan kassan vastaanottamat hakemukset ovat lisääntyneet hälyttävän nopeasti. Pirkanmaalla työllisyystilanne on maan keskiarvoa heikompi lukuisten teollisuuden työpaikkojen kadottua perinteisiltä teollisuuspaikkakunnilta.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/264885-nyt-tuli-karu-luku-tyottomyyskassalta-milloinkaan-ei-ole-nahty-tallaista

Tilastokeskuksen puhelinkyselyillä keräämät ”viralliset” työttömyysluvutkin ovat nousussa. Silti ne ovat edelleen lähes kolme prosenttiyksikköä TE-keskuksen lukuja alemmat. Herääkin kysymys, mihin Tilastokeskuksen keräämiä lukuja oikein tarvitaan. Kenties niillä on helpompi pitää kansa rauhallisena ja perustella samalla vaatimuksia työperäisen maahanmuuton kasvattamisesta?

Jotta suomalaisille riittää töitä jatkossakin, on työllistäminen ja työnteko tehtävä nykyistä kannattavammaksi. Työn verotusta on kevennettävä ja työnteon sivukuluja pienennettävä varsinkin alemmissa tuloluokissa. Toisaalta yritysten uskallus tehdä investointeja paranee, kun lainsäädännöstä tehdään aiempaa pitkäjänteisempää ja ennustettavampaa.

Avainsanat: työttömyys, yrittäminen