Maahanmuuton kuluista ja terrorismista

Perjantai 28.8.2015


Valtiovarainministeri Stubbin (kok.) mukaan Euroopan pakolais- ja turvapaikanhakijatilanne ”voi riistäytyä käsistä”. Mikäli pakolaisvirtojen kasvu jatkuu kiihtyvällä tahdilla, on sillä eittämättä myös voimakkaita pitkän tähtäimen taloudellisia seurauksia, joita varsinkin valtiovarainministerin tulee puntaroida erityisen huolellisesti. Presidentti Niinistön esittämä toivomus ongelmiin puuttumisesta jo turvapaikanhakijoiden lähtömaissa ja rauhanrakentamisesta levottomilla alueilla onkin erittäin kannatettava ajatus näiden haasteiden voittamiseksi.

http://yle.fi/uutiset/stubb_turvapaikanhakijoiden_vyorysta_tilanne_voi_riistaytya_kasista/8235315

Ruotsissa on lopulta havahduttu terrorismintorjunnan tärkeyteen. Maa aikoo kiristää lainsäädäntöään ehkäistäkseen terrorismin rahoittamista ja harjoitusleireille osallistumista.

Myös Suomessa on ehdottoman tarpeellista tiukentaa terrorismia koskevaa lainsäädäntöä. Nykyisin Kansaneläkelaitoksen on maksettava jopa ISIS:in riveissä taisteleville Suomen kansalaisille samat etuudet kuin he saisivat kotimaassa.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) on onneksi laittanut alulle lainsäädäntöhankkeen, jotta tällainen käsittämätön ja vahingollinen tukien maksu saadaan loppumaan. Kun lakiesitys on valmis, on se hyväksyttävä eduskunnassa mahdollisimman pikaisesti. Toivon kaikkien eduskuntapuolueiden kannattavan sitä yksimielisesti.

www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2015/08/28/ruotsi-kiristaa-terrorismilakejaan



Avainsanat: maahanmuuttopolitiikka