TIEDOTE: Kansanedustaja Sami Savio (ps.): Snellmannilainen henki kannattaa palauttaa yhteiskuntaamme

Keskiviikko 7.3.2018 klo 16.47


TIEDOTE 7.3.2018

Julkaisuvapaa

Kansanedustaja Sami Savio (ps.): Snellmannilainen henki kannattaa palauttaa yhteiskuntaamme

Eduskunta kävi 7.3. ajankohtaiskeskustelun suomalaisen kulttuurin merkityksestä, kehitystrendeistä ja muuttuvasta toimintaympäristöstä.

- Suomalaisen kulttuurin pitkät ja kunniakkaat perinteet ovat ehdottomasti puolustamisen arvoisia. Keskustelu eduskunnassa on tarpeen, jotta voimme poliittisilla päätöksillä edesauttaa oman kulttuurimme säilymistä ja kehittymistä, perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio totesi eduskunnassa.

Savio katsoo luku- ja kirjoitustaidon olevan avainasemassa omien juuriemme tuntemisessa sekä kulttuuriperintömme säilyttämisessä ja kehittämisessä. Valitettavasti suomalaislasten oppimistulokset äidinkielessä ovat heikentyneet viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämä suuntaus on Savion mukaan oikaistava.

- Historiamme merkkimies J.V. Snellman katsoi, että kieli ei ole vain väline ajatusten muotoilemiseksi, vaan että koko kansakunnan ajattelu on sisäänrakennettuna sen yhteiseen kieleen. Voimme harkitulla ja hallitulla koulutus- ja kulttuuripolitiikalla palauttaa nyky-yhteiskuntaamme sen 1800-luvun snellmannilaisen hengen, joka yhdisti kansaamme merkittävästi ja auttoi sen jopa läpi myöhempien sortovuosien kansakunnan omaa identiteettiä ja kulttuuria korostaen, Savio muistuttaa.

Lisätiedot:

Sami Savio, 045 2608 308

Avainsanat: kulttuuri, suomalaisuus, eduskuntatyö