Jussi Halla-ahon ilmoitus osallistua puheenjohtajakisaan oli odotettu ja toivottu

Maanantai 13.3.2017 klo 15.38

Jussi Halla-ahon ilmoitus osallistua perussuomalaisten puheenjohtajakisaan oli mediassa kauan odotettu ja myös jäsenistön keskuudessa laajasti toivottu. Suomen Uutisten nettisivut kaatuivat iltapäivällä kello yhden tienoilla kiinnostuneiden (itseni mukaan lukien) hakiessa varmistusta Halla-ahon ehdokkuudelle.

Kiinnostava puheenjohtajakisa antaa jäsenille mahdollisuuden valita haluamansa puheenjohtaja perussuomalaisille ja käydä tietenkin samalla linjavaali puolueen tulevasta suunnasta. Olemme yleispuolue, mutta kenttäväki odottaa meiltä saavutuksia erityisesti maahanmuuttopolitiikassa. Tämä on viesti, joka on tullut ainakin minulle selväksi paitsi median tekemien kyselyiden välityksellä myös henkilökohtaisten yhteydenottojen kautta. On myös selvää, ettei muilla eduskuntapuolueilla ole halua maahanmuuttopolitiikan järkeistämiseen, vaikka sen merkitys on ratkaisevan tärkeä maamme tulevaisuuden kannalta.

Olemme joutuneet tekemään hallitustaipaleen aikana monia kipeitä säästöpäätöksiä, mikä näyttää syöneen perussuomalaisten kannatusta ainakin gallup-mittausten valossa. On myös selvää, että Suomen maahanmuuttopolitiikassa tehdyt virheet ovat rokottaneet suosiotamme. Hallituksella on kuitenkin erinomaisen hyvä maahanmuuttopoliittinen ohjelma, joka on pitkälti Halla-ahon käsialaa. Ohjelman toteutus on valitettavasti edennyt hitaasti ja sen ripeää etenemistä tulee jouduttaa jatkossa. Olen vakuuttunut, että myös muut kansanedustajamme ovat tämän ajatuksen takana.

Kesän 2015 puoluekokouksessa Jussi Halla-aho totesi, että meitä perussuomalaisia äänestetään niin kauan kuin tarjoamme todellisen vaihtoehdon muiden puolueiden harjoittamalle politiikalle. Meillä on hyvä puolueohjelma, mutta linjaamme on edelleen kirkastettava ja tavoitteitamme vietävä eteenpäin voimallisesti hallituksesta käsin.

Puheenjohtajana Halla-aholla olisi erinomaiset edellytykset edistää puolueohjelmamme linjauksia ja toteuttaa siten äänestäjiemme tahtoa. Toivotankin Jussi Halla-aholle mitä parhainta menestystä ensi kesän puheenjohtajavaalissa!

Avainsanat: perussuomalaiset, puheenjohtajakisa