Macronin hallitus kiristää Ranskan maahanmuuttopolitiikkaa - mitä tekee Suomi?

Keskiviikko 21.2.2018 klo 13.42


Vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin osoittamia lainsäädännön aukkoja paikataan yhä ympäri Eurooppaa. Lainsäädäntöään eivät ole tiukentaneet pelkästään Itä-Euroopan maat, vaan myös useat maat Keski- ja Pohjois-Euroopassa. Nyt myös Ranska kiristää tuntuvasti maahanmuuttolakejaan.

Macronin hallituksen lakiesityksen tarkoituksena on pidentää luvattomasti maahan tulleiden säilöönottoaikaa nykyisestä 45 päivästä 90 päivään sekä lyhentää määräaikaa turvapaikan hakemiseen. Lisäksi lakiesitys tekisi luvattoman rajanylityksen rangaistavaksi teoksi, josta voidaan tuomita vuosi vankeutta tai sakkoja. Nämä Ranskassa esitetyt keinot ovat oikeansuuntaisia vastauksia hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttamiin ongelmiin.

Sitä vastoin Suomen maahanmuuttopolitiikka jää jatkuvasti yhä enemmän ja enemmän jälkeen yleiseurooppalaisesta kehityksestä, eikä Sipilän hallitukselta ole odotettavissa konkreettisia tiukennuksia jatkossakaan. Se tuli valitettavan selväksi viimeistään Sipilän ja Orpon 12.6.2017 pitämässä yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Kansakunnan toivo paremmasta lepää siis seuraavien hallitusten hartioilla.

https://yle.fi/uutiset/3-10085352

Avainsanat: maahanmuuttopolitiikka