TIEDOTE: Perussuomalaiset kyselytunnilla: Meillä on ratkaisu luvattomaan maassaoloon - mitä tekee hallitus?

Torstai 5.4.2018 klo 20.24


TIEDOTE 5.4.18

Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Meillä on ratkaisu luvattomaan maassaoloon – mitä tekee hallitus?

Perussuomalaiset kysyivät tänään 5.4. suullisella kyselytunnilla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ja laittomasti maassa olevien mahdollisesta säilöön ottamisesta ja tehokkaista palautuksista.

- Viranomaisten mukaan Suomessa oleskelee laittomasti jopa 10 000 henkilöä. Heistä monien taustaa ei pystytä varmuudella todentamaan. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on laatinut lakialoitteen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöön ottamiseksi, kansanedustaja Sami Savio (ps) aloitti.

Perussuomalaiset huomauttivat, että heidän esityksellään on kansan tuki. TNS-gallupin kyselytutkimuksen mukaan 59 % haluaa ottaa laittomasti maassa oleskelevat henkilöt säilöön heti kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen. Vain 18 prosenttia vastaajista antaisi heidän liikkua vapaasti maassa.

Savio huomautti myös, että palautuslentoja on tehostettava. Perussuomalaiset vaatii suoria kurinalaisia lentoja.

- Viranomaistoiminnan estämistä tai minkäänlaista häiriköintiä palautuslennoilla ei tule enää missään nimessä sallia. Käännytettävät tulisi lähtökohtaisesti palauttaa tilauslennoilla suurempi henkilömäärä kerrallaan, mikä tehostaisi palautuslentoja.

- Aikooko hallitus ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden ottamiseksi säilöön? Savio kysyi sisäministeri Kai Mykkäseltä (kok).

- Aiotteko toimia Suomen kansan edun mukaisesti ja ryhtyä viimein toimenpiteisiin, jotta laittomasti maassa oleskelevat henkilöt saadaan palautettua lähtömaihinsa? Savio jatkoi.

Mykkänen vastasi, että laajamittainen säilöönotto tulisi erittäin kalliiksi. Hän ei kannattanut esitystä. Konkreettisia toimenpiteitä palautusten tehostamiseksi ei kuultu.

Lisätiedot:

Sami Savio, 09 432 3149

Avainsanat: eduskuntatyö, maahanmuuttopolitiikka