Tiukempia kansallisia otteita turvapaikanhakijakriisin ratkaisemiseksi

Tiistai 15.9.2015


Yhdyn Jussi Halla-ahon vaatimukseen Schengen-sopimuksen mukaisten väliaikaisten rajatarkastusten pikaisesta käyttöönotosta Suomen länsirajalla. Tornion kautta virtaava noin 500 turvapaikanhakijan päivittäinen tulva on padottava ennen kuin tilanne muuttuu täysin hallitsemattomaksi. Ruotsi ei ole turvaton maa, joten sen käyttämiselle turvapaikanhakijoiden läpikulkureittinä Suomeen ei ole perusteita.

Hallitus linjasi viime perjantaina hyvän maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman, joka sisältää myös rajatarkastusten käyttömahdollisuuden. Rajatarkastusten aloittaminen länsirajalla on sisäministeri Petteri Orpon (kok.) vastuulla. Kansalaiset odottavatkin nyt aiheellisesti nopeita ja vastuullisia toimenpiteitä sisäministeriltä.

https://www.suomenuutiset.fi/pakolaisia-tulee-nyt-180-000-hengen-vuosivauhdilla-halla-aho-vaatii-ruotsin-vastaisen-rajan-sulkemista/

Saksan toiminta siirtolaiskriisissä alkaa saada epämiellyttäviä piirteitä, jotka voidaan tulkita jopa kiristämiseksi. Saksan sisäministerin mielestä taakanjakokiintiöitä vastustavia EU-maita pitäisi näet rangaista taloudellisesti.

Vielä syyskuun alussa Saksan liittokansleri Angela Merkel oli valmis ottamaan Syyrian pakolaiset avosylin vastaan. Kun tilanne varsinkin eteläisessä Saksassa on sittemmin muuttunut kaoottiseksi, yrittävät johtavat saksalaispoliitikot vierittää ongelman muiden maiden syliin.

Valitettavasti menettely on omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta EU:n toimintatapoihin. Tällaista painostusta ei pidä missään nimessä hyväksyä. EU:n jäsenmaiden tulee säilyttää kansallinen itsemääräämisoikeutensa.

http://yle.fi/uutiset/saksa_kannattaa_turvapaikkakiintiot_torjuvilta_mailta_voidaan_leikata_eu-tukia/8306337



Avainsanat: maahanmuuttopolitiikka