Viron malli toimisi Suomessakin

Keskiviikko 15.10.2014

Viron matala veroaste ja ennen kaikkea kevyt byrokratia houkuttelevat yhä enemmän suomalaisia yrityksiä. Yrittäjiä myös arvostetaan Virossa aivan eri tavalla kuin Suomessa. Ilmeisesti virolaiset virkamiehet ymmärtävät huomattavasti suomalaisia virkaveljiään paremmin, että yksityinen sektori tuo leivän myös heidän pöytäänsä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194933556934/artikkeli/pienyrittaja+viron+hurjasta+keksinnosta+kuolinisku+suomen+byrokratialle.html

Aamulehden tekemä Suomen ja Saksan välinen hintavertailu paljastaa karulla tavalla syyn suomalaisten heikkoon ostovoimaan. Esimerkiksi kahden litran virvoitusjuoman hintaero (1,28 euroa vs. 0,60 euroa) johtuu miltei pelkästään verotuksesta: Saksassa veron osuus on ainoastaan 6 senttiä, Suomessa peräti 67 senttiä, siis yli kymmenkertainen Saksaan verrattuna! Ei ole mikään ihme, että hintakilpailukykymme on törmännyt tiiliseinään.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194932777373/artikkeli/lidlin+hinnat+ovat+saksassa+paljon+halvemmat.html

Avainsanat: yrittäminen, byrokratia, julkinen talous

Katainen väistelee vastuutaan Suomen velkaannuttamisessa

Lauantai 11.10.2014

Ex-pääministeri Katainen ei ole valmis kommentoimaan omaa osuuttaan valtion luottoluokituksen laskuun. Silti asia on täysin selvä. Valtiovarain- ja pääministeri Kataisen rooli on ollut tässä "kehityksessä" aivan keskeinen.

Valtion menoarvio vuodelle 2011 oli 50,5 miljardia euroa ja vuoden 2014 budjetissa jo 54,1 miljardia. Menot ovat kolmessa vuodessa kasvaneet yli seitsemän prosenttia. Samalla valtionvelka on kasvanut jo noin sataan miljardiin euroon. Hallitusohjelman tavoite veronkiristysten ja menoleikkausten tasapainosta ei ole toteutunut.

Julkinen sektori on kahden viimeisen hallituskauden aikana ottanut palkkajohtajan roolin, mikä on pitkälti seurausta kokoomuksen vuoden 2007 eduskuntavaaleissa vaatimista julkisen sektorin palkankorotuksista. Tätä ei uskoisi entiseltä yrittäjäpuolueelta.

http://yle.fi/uutiset/katainen_luottoluokituksesta_komissiolla_ei_kommentoitavaa/7523242

Avainsanat: hallitus, velkaantuminen, julkinen talous

Kokoomuksen on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin

Sunnuntai 5.10.2014

Pääministeri Stubb on heittänyt hanskat tiskiin ja kehottaa kokoomusta panostamaan kaiken tarmonsa vaalipropagandaan, vaikka vaaleihin on aikaa kuusi ja puoli kuukautta ja työttömyys kasvaa kovaa vauhtia.

Päätösten jatkuva lykkääminen vuodesta toiseen on aiheuttanut kansalle useiden miljardien laskun. Hallituksen työ on täysin kesken, nyt on yhdestoista hetki kääriä hihat ja ryhtyä toimeen julkisen talouden tervehdyttämiseksi!

http://yle.fi/uutiset/stubb_virittaytyi_vaalitunnelmiin_me_olemme_talla_hetkella_maalitaulu/7509941

Myös hallituksen esitys veronkiristyksineen on askel väärään suuntaan ja vähentää jälleen kuluttajien ostovoimaa. Oikea ratkaisu olisi pienentää valtion menoja. Karsinnan voisi aloittaa vaikkapa ELY-keskuksista ja Aluehallintovirastoista, jotka aiheuttavat runsaasti ylimääräistä ja päällekkäistä byrokratiaa.

Avainsanat: hallitus, velkaantuminen, julkinen talous

« Uudemmat kirjoitukset